Szakértés

Szakértés

Ingatlan vásárlás mérnök szemmel - Pi-Pa és Szak-Szem!

Cégünk két olyan szolgáltatást vezetett be a hazai ingatlanpiacra, amelyek biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá teszik a vásárlást mind az eladó, mind a vevő részéről.

Pi-Pa

Az ember életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, itt az ideje önálló lakásba költözni. Igen ám, de hogyan találjuk meg az „igazit”? Azt, amelyik nemcsak kívülről, de belülről is megfelel az igényeinknek.

Lehet, hogy a lakás látszólag gyönyörű, de ki tudja, mit találunk a felszín alatt? Ez sokszor csak később derül ki, a vásárló szempontjából túl későn. Természetesen nem is a vevő dolga érteni a repedésekhez, a födémhez, a ház szigeteléséhez, a gerendák teherhordási irányához. Amikor már odáig eljutottunk, hogy megvan a kiszemelt ingatlan, akkor kell a szakember segítsége. A szakember pedig a statikus. Feladata az Ön érdekében történő vizsgálódás: Pincétől a Padlásig.

Bővebben: jkpstatika/pi-pa

Szak-Szem

A vevő és az eladó részéről is az a legjobb megoldás, ha tisztában vannak az ingatlan hibáival, azt az adásvételi szerződésben rögzítik. Erről szól a tartószerkezeti szakértői vélemény, mint az adásvételi szerződés melléklete. Védi mind az eladót, mind a vevőt. A látható hibákat rögzítik, dokumentálják, mind a vevő, mind az eladó, mint a szerződés mellékletét elolvassa, aláírja.

Azok a hibák, amelyek a szakértői véleményben rögzítettek, mind az eladó, mind a vevő részéről ismertnek tekinthetőek. Ha olyan hiba kerül elő, amit eredetileg nem észleltek, akkor a szakértői vélemény alapján eldönthető, hogy a hiba eddig csak takarásban volt, vagy az új használat során jött elő.

Bővebben: jkpstatika/szak-szem